Tina Thomasine Börjesson

Om Tina

Shine By Thomasine

Jag som driver företaget heter Tina Börjesson. Thomasine är mitt mellannamn och släktnamn från min mamma och mormor.

Många människor mår inte väl, den psykiska ohälsan ökar i vårt land i alla åldrar.

Flera upplever en stress som de inte kan påverka både inom skola, arbetsliv och privatliv.

Man vet att det är alltför många som inte blir tagna på allvar, inte blir lyssnade på eller inte riktigt hittar sin plats i livet. Till slut slocknar något inombords och livet ställs på sparlåga. Detta är en stor förlust för den enskilda personen, dess omgivning och hela samhället.

Jag har en längtan efter att förändra världen och göra den bättre om så bara för en enda människa, så att den människan i sin tur kan påverka en annan människa på ett positivt sätt.  
Jag vill vara med och tända stjärnorna i människors ögon!

Välkommen till Shine By Thomasine!

Kontoret finns i Företagsstaden I11 i Växjö med hög tillgänglighet och vackra omgivningar.

ICF-Coach, Samtalsterapeut och Specialistsjuksköterska

Jag är Specialistsjuksköterska för Barn och ungdomar och har arbetat inom sjukvården i mer än 30 år. Under flera år har jag arbetat med Ofrivillig barnlöshet på privata gynmottagningar, Neonatalavdelningar och akutmottagningar. I början av 1990-talet reste jag och min man och arbetade i Bangkok, Thailand på ett  Kvinno- barncenter, liknande en Kvinnojour. Där arbetade jag på Barnhemmet och även på sjukstugan med nyfödda som hade HIV. Min man var med och byggde Emergency-Homes för kvinnor som behövde skydd undan sina förövare. En tid som gav oss insikt om hur skört livet är men också så mycket inre styrka och utvecklingsmöjligheter det finns hos människor om man bara får vara i en god och trygg miljö.

Jag är genuint intresserad av människor och gruppdynamik. Samtalet och mötet mellan människor har alltid engagerat mig och jag har arbetat med Samtalsterapi flera år.

Mina samtalsutbildningar är från S:t Lukas, Kalmar Högskola och Linnéuniversitetet samt flera kurser. Min Coachutbildning är enligt ICF standard (International Coaching Federation) och jag har gått flera trainings hos bl.a.Tony Robbins och Robbins Madanes i USA.
Jag har ett starkt driv att hela tiden utvecklas och fyller på kontinuerligt med kurser, föreläsningar och litteratur. Det är viktigt för mig att hela tiden vara uppdaterad för att ge dig som kund en hög kompetens. Som  Coach har jag möjlighet att använda flera olika coachingverktyg som alla vilar på professionell och etisk grund och i min roll som Samtalsterapeut använder jag mig av Stödsamtal och Krissamtal med fokus på det hälsostödjande i samtalet. 

Utbildning finns även i BRA-samtal (Barns rätt som anhöriga).

Undervisning och Ledarskap är områden som jag också har god erfarenhet av.

I fyra år var jag Utbildningsledare där mitt uppdrag var att utbilda och leda fyra olika klasser inom barnsjukvård med vuxenstuderande från hela landet. Där fick jag god användning för Handledning och coaching så att varje person fick en möjlighet att både växa i sin profession och i sin personliga utveckling. I början av 2021 startade jag upp Passionate Leaders tillsammans med min samarbetspartner Emmeli Ahlander. Passionate Leaders är en Membership och kursplattform för kvinnliga ledare som vill fördjupa sig inom ledarskap och personlig utveckling, samtidigt som de behåller sin passion för livet, sina relationer och sitt arbete.

Jag har också ett brett kontaktnät av experter, allt för att du som kund ska få hög kvalité på dina tjänster.

På min fritid är jag även träningsledare på Friskis och Svettis.