Skip to main content

Jag vill tända stjärnorna i människors ögon!

Jag som driver företaget heter Tina Börjesson. Thomasine är mitt mellannamn och släktnamn från min mamma och mormor. Många människor mår inte väl, den psykiska ohälsan ökar i vårt land i alla åldrar.

Flera upplever en stress som de inte kan påverka både inom skola, arbetsliv och privatliv. Man vet att det är alltför många som inte blir tagna på allvar, inte blir lyssnade på eller inte riktigt hittar sin plats i livet. Till slut slocknar något inombords och livet ställs på sparlåga. Detta är en stor förlust för den enskilda personen, dess omgivning och hela samhället.

 Jag har varit en av dessa. Men jag vägrade slockna. En dag tog jag ett livsavgörande beslut och sa upp mig utan att ha ett nytt jobb. Jag visste att jag hade mer att ge, men jag behövde ett nytt sätt att jobba på. Jag ville hitta friheten, investera i min egen hälsa och utveckling så jag kunde hjälpa människor leva ett hållbart och passionerat liv där de kan lysa utan att slockna.

Jag har en längtan efter att förändra världen och göra den bättre om så bara för en enda människa, så att den människan i sin tur kan påverka en annan människa på ett positivt sätt. Därför startade jag mitt företag Shine By Thomasine.


Tina glammig

ICF-coach, samtalsterapeut
och specialistsjuksköterska

Under flera år har jag arbetat på Neonatalavdelningar (förtidigt födda och nyfödda sjuka barn), Akutmottagningar, och med Ofrivillig Barnlöshet och Kvinnohälsa på privata gynmottagningar. Redan i början av 2000 utbildade jag mig till Samtalsterapeut och jobbade parallellt med detta på Gynmottagningen

I början av 1990-talet reste jag och min man och arbetade i Bangkok, Thailand på ett  Kvinno- barncenter, liknande en Kvinnojour. Där arbetade jag på Barnhemmet och även på sjukstugan med nyfödda som hade HIV. Min man var med och byggde Emergency-Homes för kvinnor som behövde ett skyddat boende. En tid som gav oss insikt om hur skört livet är men också så mycket inre styrka och utvecklingsmöjligheter det finns hos människor om man bara får vara i en god och trygg miljö.

Mina samtalsutbildningar är från S:t Lukas, Kalmar Högskola och Linnéuniversitetet samt flera kurser. Min Coachutbildning är enligt ICF standard (International Coaching Federation) och jag har gått flera trainings hos bl.a.Tony Robbins och Robbins Madanes i USA. Jag har ett starkt driv att hela tiden utvecklas och fyller på kontinuerligt med kurser, föreläsningar och litteratur. Det är viktigt för mig att hela tiden vara uppdaterad för att ge dig som kund en hög kompetens. Som  Coach har jag möjlighet att använda flera olika coachingverktyg som alla vilar på professionell och etisk grund och i min roll som Samtalsterapeut använder jag mig av Stödsamtal och Krissamtal med fokus på det hälsostödjande i samtalet. 

I fyra år var jag Utbildningsledare där mitt uppdrag var att utbilda och leda fyra olika klasser inom barnsjukvård med vuxenstuderande från hela landet. Där fick jag god användning för Handledning och coaching så att varje person fick en möjlighet att både växa i sin profession och i sin personliga utveckling. Jag är Utbildad Träningsledare inom Core, Yoga och Total Barre och leder flera pass i veckan.