Skip to main content

Jag vill tända stjärnorna i människors ögon!

Jag som driver företaget heter Tina Börjesson. Thomasine är mitt mellannamn och släktnamn från min mamma och mormor. Många människor mår inte väl, den psykiska ohälsan ökar i vårt land i alla åldrar.

Flera upplever en stress som de inte kan påverka både inom skola, arbetsliv och privatliv. Det är alltför många som inte blir tagna på allvar, inte blir lyssnade på eller inte riktigt hittar sin plats i livet.
Till slut slocknar något inombords och livet ställs på sparlåga.
Detta är en stor förlust för den enskilda personen men också för dess omgivning och hela samhället.

Jag har varit en av dessa. Men jag vägrade slockna. En dag tog jag ett livsavgörande beslut och sa upp mig utan att ha ett nytt jobb. Jag visste att jag hade mer att ge, men jag behövde ett nytt sätt att jobba på. Jag ville hitta friheten, investera i min egen hälsa och utveckling så jag kunde hjälpa människor leva ett hållbart och passionerat liv där de kan lysa utan att slockna.

Jag har en längtan efter att förändra världen och göra den bättre om så bara för en enda människa, så att den människan i sin tur kan påverka en annan människa på ett positivt sätt. Därför startade jag mitt företag Shine By Thomasine.


Tina glammig

ICF-coach, samtalsterapeut
och specialistsjuksköterska

Jag var 19 år när jag första gången började arbeta på sjukhuset. Jag längtade efter att få göra skillnad och fick börja som sjukvårdsbiträde på Kvinnokliniken. Men den sommaren kände jag mig så otillräcklig i min kunskap. Här mötte jag för första gången ofrivillig barnlöshet, missfall, svåra graviditeter och avbrytande och jag förstod att alla dessa kvinnor bar på sin egen oro, rädsla, sorg och smärta. Det blev startskottet till att jag utbildade mig vidare, jag ville lära mig mer, förstå mer och kunna göra ännu större skillnad för de jag mötte.

När jag var nyutexaminerad Sjuksköterska, i början av 1990-talet reste jag och min man och arbetade i Bangkok, Thailand på ett Kvinno- barncenter, liknande en Kvinnojour. Där arbetade jag på Barnhemmet, där vi även vårdade nyfödda med HIV. Min man var med och byggde Emergency-Homes för kvinnor som behövde ett skyddat boende. En tid som gav oss insikt om hur skört livet är men också så mycket inre styrka och utvecklingsmöjligheter det finns hos människor om man bara får vara i en positiv och trygg miljö.

Som Specialistsjuksköterska inom Barn -och Ungdom blev Neonatalavdelningen (förtidigt födda och nyfödda sjuka barn) min arbetsplats. Men även Akutmottagningar, och med Ofrivillig Barnlöshet och Kvinnohälsa på privata gynmottagningar. Redan i början av 2000 utbildade jag mig till Samtalsterapeut och jobbade parallellt med detta på en privat Gynmottagning.

Mina samtalsutbildningar är från S:t Lukas, Kalmar Högskola och Linnéuniversitetet samt flera kurser. Min Coachutbildning är enligt ICF standard (International Coaching Federation) och jag har gått flera trainings hos bl.a.Tony Robbins och Robbins Madanes i USA. Jag har ett starkt driv att hela tiden utvecklas och fyller på kontinuerligt med kurser, föreläsningar och litteratur. Det är viktigt för mig att hela tiden vara uppdaterad för att ge dig som kund en hög kompetens. Som Coach har jag möjlighet att använda flera olika coachingverktyg som alla vilar på professionell och etisk grund och i min roll som Samtalsterapeut använder jag mig bl.a av Stödsamtal och Krissamtal med fokus på det hälsostödjande i samtalet. 

Eftersom jag är Sjuksköterska har jag alltid varit nyfiken på det medicinska, fysiologiska och psykologiska. Så efter att ha djuptdykt inom Neurovetenskap och neuropsykologi, lärt mig mer om hjärnan om vårt Mindset och hur den hänger ihop med vår Självbild så vet jag att min Metod Mindset Makeover förvandlar människors liv på riktigt.
Den är ”The Perfect Blend” mellan Coachingen, Samtalsterapin och förståelsen av vad som händer i hjärnan och i kroppen och hur vi själva kan påverka och faktiskt styra vårt mående ännu mer.

Under fyra år, precis innan jag startade mitt företag, hade jag ett spännande uppdrag som Utbildningsledare för YH. Där fick jag förmånen att utbilda och leda runt 80 st vuxenstuderande från hela landet inom sin specialisering i barnsjukvård för att höja kompetensen på barn-och kvinnokliniker i hela Sverige. Jag kan inte tänka mig något finare än att jag, 25 år efter min första kontakt med sjukvården, fick ge tillbaka genom att lyfta, utbilda och coacha studenter i sin nya profession och personliga utveckling.

Jag tror på en helhet; body-mind-soul-spirit. Jag vet hur det är när kropp & själ inte mår bra och har därför valt att investera i min hälsa och inspirera andra. Jag är Utbildad Träningsledare inom Core, Yoga i olika former och Total Barre och leder flera klasser i veckan.