Skip to main content

Samtalsterapi för ofrivillig barnlöshet

Längtan efter barn ser olika ut hos oss människor. En del får kämpa och längta länge för att bli gravida, för andra går det lättare.

Att inte veta om eller när man ska få bli förälder till ett barn fast man försöker och har försökt länge, är en livskris som påverkar både kropp och själ.
Är man ett par är det vanligt att man hanterar det som sker på olika sätt, vilket kan göra det svårt att kommunicera med varandra.
Intimitet och närhet påverkas när allt kretsar kring vilken cykeldag det är i månaden, och många är de som sätter sitt liv på paus under den här utmanande tiden.

Ofrivillig barnlöshet är ett område som det fortfarande pratas för lite om och kunskapsluckorna bland allmänheten är oftast stor. Det gör att man som enskild individ eller par kan känna sig ensam, extra sårbar och missförstådd i olika situationer.

Jag samarbetar även med olika kliniker som deras Samtalsstöd.
Nordic IVF, Stockholm IVF, Linneamottagningen och Dione i Växjö


Samtalsterapi i Växjö

Du/Ni har kanske varit med om:
  • Hormonstimuleringar

  • IVF-försök

  • Blivit gravid men fått missfall

  • Har svårt att bli gravid med nästa barn

  • Eller står vid ett nytt vägskäl att leva utan biologiska barn


Du blir lyssnad på i trygg miljö

Tveka inte att höra av dig/er. Är man ett par så är det vanligt att man hanterar det som sker på olika sätt, vilket kan göra att man har svårt att kommunicera och nå fram till varandra. Därför kan det vara en fördel att komma första gången tillsammans.

Som både sjuksköterska och Samtalsterapeut har jag lång erfarenhet av att möta människor i just dessa situationer och håller mig även uppdaterad på det senaste inom IVF och hormonstimuleringar för att kunna möta dig på bästa sätt.

Jag arbetar även kliniskt ibland som Specialistsjuksköterska på BB, vilket många tycker känns tryggt när de blivit gravida efter IVF eller sin barnlöshet och vill fortsätta ha samtalsstöd för att känna mindre oro under tiden.

Här blir du lyssnad på i trygg miljö, och får möjlighet att pröva nya tankar och reflektera tillsammans.

Vi möts ONLINE via Zoom eller på plats i Växjö.

1:1 Samtal/Parsamtal: 90 min + en Roadmap med tips och övningar som tar dig framåt direkt.
Pris: 2872 kr (ex moms)

Känner du att du eller ni hellre vill jobba med mig över en längre tid? 
Varmt Välkommen att kontakta mig nedan så ser vi vilket upplägg som passar bäst för just dig.

Jag erbjuder ett speciellt Samtalspaket just för dig som är i din barnlängtan. Kontakta mig så berättar jag mer.

Du kan också anmäla dig till mitt Gruppcoachingprogram ”Buren genom Barnlängtan” som går några gånger per år. Den hittar du under Nyheter på startsidan.
Gruppstöd/övningar/samtal/kunskap/
Nästa start 3 maj.


Varma ord från mina kunder


”Att få komma hit till Tina och äntligen få berätta det vi varit med om har varit så skönt. Vår längtan efter barn var så stor och det blev tills slut jobbigt att prata om det hemma. Här fick vi chans att lyssna på varandra, få stöd och tips hur vi kunde stötta varandra Tina mötte oss med värme och respekt och det märks att hon är väl insatt i ivf- världen, det betydde mycket för oss att vi slapp förklara alla ord och termer. Vårt tips är att inte vänta med att söka samtalshjälp”.

Par, med 1 dotter via IVF