Skip to main content

Bland högklackat och gummistövlar

Så har man blivit med blogg också. En spännande utmaning att få dela insikter och tankar i ett nytt forum. Min önskan med bloggen är att du ska få med dig något matnyttigt, något som du kan ha nytta av mitt i din vardag där du befinner dig.

Livet är lite upp och ner för oss alla, och genom att få nya perspektiv, eller ett igenkännande kan det få oss att komma vidare och växa. För mig är livet oftast ”både och” och mindre av ”antingen eller”, kanske var jag mer av ”antingen eller” när jag växte upp, men med åren har livet gett mig mer av ”både och”. Det är kanske därför jag har haft svårt att ruta in mig i ett visst fack, jag tycker det finns så mycket kvar att upptäcka och lära. Jag tycker tex. jättemycket om musik, men jag tycker väldigt mycket om tystnaden också, jag är social och nyfiken på människor, men jag har också stort behov av att vara med mig själv, jag tycker om att gå i högklackat, men jag gillar också att slänga på mig mina gummistövlar och vara ute i trädgården, jag tycker om lugnet på landet, men behöver också pulsen i storstaden, jag tycker om att träna och äta hälsosamt, men jag behöver också stunder i soffan med choklad och lakrits. (okej kanske lite ostbågar också)…

Jag tror inte på att ”boxa in” människor i fack. Vi kan ha olika uppfattningar, olika erfarenheter, olika bakgrund, olika utbildningar osv. det är en del av oss men vi ÄR inte detta. Ibland blir det tydligt när vi befinner oss på jobbet, i skolan, eller i olika sammanhang att vi går in i olika roller. Helt naturligt, för vi har flera lager. Det viktigaste är kanske att vi ändå kan känna oss äkta i våra olika roller, så vi inte spelar någon roll för någon annans skull. Var lite uppmärksam på hur du själv är i olika sammanhang, fundera efteråt om det är så du vill vara, eller vill du ändra på något?

Det är ju det som är så fantastiskt, att vi kan ändra oss, om vi vill! 🙂