Skip to main content

Den bästa sommaren

Ja hur är den ”bästa semestern”, för dig? Ibland lutar det åt att man tar med sig andras semestrar in i sin egen och blir inte alls nöjd med den semestern man fick.
För vi är olika, och vi har olika behov och vi är i olika tider av livet.

Jag brukar tänka på mina egna förväntningar på ledigheten, eller semestern. Vad önskar jag? Sen skriver jag ner det och så ser jag vad jag kan påverka själv och vad jag i det kan behöva hjälp av någon annan för att det ska bli av. Det är ingen lista som jag följer till punkt och pricka men den ger mig en riktning åt det jag längtade efter när jag skrev ner den. (Tex. vilka böcker jag vill hinna läsa, podd-tips, morgondopp (brukar sällan bli av, det kan jag ju fundera på varför det inte händer. Hmmm? ), utflykter tillsammans, egentid osv).

Ibland har vi varit i lite otakt i min familj, någon kanske har haft fullt upp med arbetet och annat och vill bara ta det lugnt på semestern och njuta hemma, någon annan kanske har längtat efter att träffa folk, hitta på saker och åka iväg. Det är ganska vanligt i relationer.
För att undvika extra konflikter och besvikelse för att man har olika förväntningar på sin ledighet så kan man Prata med varandra 🙂 Kolla av med din respektive, dina vänner du ska göra något med, din familj, barnen; Vad längtar de efter? Och vad längtar du efter? Men det allra bästa tipset tycker jag är detta: ”Hur vill du känna när semestern är över”?
Vad önskar du ärligt kunna säga när du möter någon efter semestern som frågar: ”Hur har du haft det på semestern?” Tänk om vi börjar med det Först, vilken känsla av min ledighet vill jag ha med mig efteråt. Sedan tänker HUR ska jag, vi göra då. VAD behöver Du av mig, vad behöver jag av dig för att få en semester som jag längtar efter? Är man i en relation eller har familj så är detta effektfullt genom att man hjälper varandra att få möjlighet att ta med sig en go känsla in i semestern, men också under och efteråt.

Lycka till och jag hoppas att du får en ledighet som Du behöver.