Skip to main content

När hjärtat har rum för fler

Precis så kan det kännas, när man längtar efter att bli gravid, få barn och bilda familj. Men för många kvinnor och par så stannar det vid längtan och kampen för att få barn. Fortfarande drabbas ca.10-15% av alla par i fertil ålder av ofrivillig barnlöshet. Ibland vet man orsaken, ibland inte. Ibland blir man gravid och plussar på stickan, ibland blir det inte alls något utslag, ibland förloras ett barn i missfall eller efter födseln, ibland är det bara en ändlös resa av IVF (provrörsbefruktning) och hormonstimuleringar, sprutor och ultraljud. Ibland blir det en liten bebis och man börjar längta efter syskon, ibland blir det inte fler.

Att leva i pendlingen mellan hopp och ovisshet gör något med en. Är man i en relation så påverkas båda givetvis, fast oftast på olika sätt. I en påtagligt ökad stressituation som det är att vara i detta så reagerar vi med en massa känslor, och ibland reagerar vi inte alls som förväntat. Det är en stor utmaning att fast man studerar, arbetar, är hemma, bland vänner och familj osv. SAMTIDIGT ska vara fullt fokuserad på sin ägglossning, sina injektionstider, sin kropp och kunna navigera bland frågor som ”Men nu när ni varit tillsammans så länge, ska ni inte skaffa barn då?”, eller ” Vänta inte för länge, tänk på att du inte blir yngre”, ”Det är bara att försöka igen, för oss gick det på första försöket”.

Sorgen, tabun att prata om det, alla oförstående, ens egna tvivel, ens partners sorg och osäkerhet påverkar.

För 20 år sedan började jag jobba med Samtalsmottagning för par och kvinnor som jjust är i dessa situationer.
Jag vet att det är läkande att få ventilera tillsammans som par, men också själva, det som ligger och skaver och trycker och som man hela tiden får hålla i schack så det inte pyser ut. Gör det! Boka en tid till en professionell samtalspartner, ge dig en möjlighet att lasta av det tunga så du och ni får plats med NY energi, NYTT hopp och hittar tillbaka till glädjen och framtidstron.

Just nu är jag i full planering för en Stresshanteringskurs-Du är inte ensam.
Den startar 15/8 och håller på under 5 lördagar mellan kl.10-12.
Den är för kvinnor som i en mindre grupp vill dela sina erfarenheter, ta hjälp av gruppstöd, få nya insikter och kunskap. Genom olika kurstema som hjälper dig att hantera och minska på stressen i det du befinner dig i, och tillsammans med avslappningsövningar i ett gott, tryggt klimat kommer det att ge dig den styrka och kraft du behöver för att kunna leva ett helare liv oavsett hur din livsresa ser ut. Ta chansen att stärka din mentala hälsa.

Du är så viktig och värdefull, för Du är Du! Välkommen.

SÄKRA DIN PLATS NU sista dagarna att anmäla sig SENAST 7/8 följ länken och läs mer
https://www.shinebythomasine.se/stresshanteringskurs-inteensam